Ingatlannyilvántartások

Jogi természetüknél fogva a földhivatali nyilvántartások igen fontos információforrást jelentenek.

Az ingatlan-nyilvántartások megkönnyítik az ingatlanokkal kapcsolatos adminisztratív ügyintézést az állampolgárok, a jogi szakemberek, az állami hatóságok, a magánvállalkozások és az egyéb érdekelt felek számára. Az uniós piacok átláthatóságának és jogbiztonságának fokozása érdekében a hivatalos ingatlan-nyilvántartási információkhoz (a tagállamok többségében) a bankok, a hitelezők, az üzleti partnerek és a fogyasztók férhetnek hozzá.

A vonatkozó aloldalakon az európai szintű ingatlan-nyilvántartásokról és a nemzeti ingatlan-nyilvántartásokról találhatók további információk.

Utolsó frissítés: 27/04/2016

A honlapot az Európai Bizottság tartja fenn. Az ezen az oldalon található információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság hivatalos álláspontját. A Bizottság semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal az e dokumentumban foglalt vagy említett információk és adatok tekintetében. Kérjük, az európai oldalak szerzői jogi szabályai vonatkozásában vegye figyelembe a jogi nyilatkozatot.
A Bizottság megkezdte a portál tartalmának frissítését, amire az Egyesült Királyság EU-ból való kilépése miatt van szükség. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.