Spori majhne vrednosti – obrazciNamen Uredbe (ES) št. 861/2007 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 11. julija 2007 o uvedbi evropskega postopka v sporih majhne vrednosti je izboljšanje in poenostavitev postopkov v civilnih in gospodarskih zadevah, pri katerih vrednost zahtevka ne presega 2000 EUR.

Uredba se uporablja v vseh državah članicah Evropske unije razen na Danskem.

Evropski postopek v sporih majhne vrednosti se izvaja z uporabo standardnih obrazcev. Postopek je pisni, razen če sodišče meni, da je potrebna glavna obravnava.

V Uredbi so prav tako določeni roki za stranke in sodišče, da se pospeši reševanje sodnih sporov.

Uredba določa štiri standardne obrazce.

Dodatne informacije boste našli na spletni strani o postopku v sporih majhne vrednosti.

Sorodni dokumenti

Praktični vodnik za v sporih majhne vrednosti PDF (1291 Kb) sl

Te obrazce lahko izpolnite na spletu s klikom na eno od navedenih povezav. Če ste že začeli izpolnjevati obrazec in ste shranili njegov osnutek, ga lahko naložite z uporabo gumba „Naloži osnutek“.
Od 1. februarja 2020 Združeno kraljestvo ni več država članica EU. Vendar se v skladu s sporazumom o izstopu v prehodnem obdobju za Združeno kraljestvo in v njem uporablja pravo EU. Zato lahko Združeno kraljestvo izberete v obrazcih do konca prehodnega obdobja, 31. decembra 2020.

 • Obrazec A - Obrazec zahtevka
  • sl_in slovenščina
 • Obrazec B - Poziv s strani sodišča k dopolnitvi in/ali popravku obrazca zahtevka
  • sl_in slovenščina
 • Obrazec C - Obrazec za odgovore
  • sl_in slovenščina
 • Obrazec D - Potrdilo v zvezi s sodbo, izdano v evropskem postopku v sporih majhne vrednosti, ali sodno poravnavo
  • sl_in slovenščina

Če ste obrazec že shranili, uporabite gumb „Naloži osnutek“.

Če ste obrazec že shranili, uporabite gumb „Naloži osnutek“.


Stran vzdržuje Evropska komisija. Informacije na teh straneh ne izražajo nujno uradnega stališča Evropske komisije. Komisija ne sprejema nobene odgovornosti v zvezi z informacijami in podatki, vsebovanimi ali navedenimi v tem dokumentu. Pravila glede avtorskih pravic spletnih strani EU so navedena v pravnem obvestilu.
Komisija glede na prihajajoči izstop Združenega kraljestva iz Evropske unije posodablja nekatere vsebine na tem spletišču. Če spletna stran vključuje vsebino, ki še ne odraža izstopa Združenega kraljestva, je nenamerna in jo bomo ustrezno odpravili.

Zadnja posodobitev : 01/10/2015