Evropska pravosodna mreža v civilnih in gospodarskih zadevah

Evropska pravosodna mreža v civilnih in gospodarskih zadevah (EPM v civilnih zadevah) je prilagodljiva in nebirokratska mreža, ki povezuje nacionalne pravosodne organe. Njen namen je poenostaviti in okrepiti pravosodno sodelovanje med državami članicami. EPM v civilnih zadevah, ki deluje od leta 2002, izboljšuje praktično uporabo in izvajanje instrumentov EU na področju civilnega pravosodja. Na ta način prispeva h gradnji mostov med različnimi pravosodnimi sistemi držav članic in k ustvarjanju medsebojnega zaupanja.

Glavne naloge mreže so neposredni stiki in obravnavanje zadev med nacionalnimi kontaktnimi točkami mreže, olajšanje čezmejnega dostopa do pravnega varstva z obveščanjem javnosti in strokovnjakov s pomočjo informativnih pregledov in drugih publikacij, ki so na voljo na evropskem portalu e-pravosodje v vseh jezikih Unije, ter ocenjevanje izvajanja posebnih instrumentov prava Unije v civilnih in gospodarskih zadevah in izmenjava izkušenj v zvezi s tem.

Več informacij je na voljo na naslednjih podstraneh:

Zadnja posodobitev: 22/03/2016

Stran vzdržuje Evropska komisija. Informacije na teh straneh ne izražajo nujno uradnega stališča Evropske komisije. Komisija ne sprejema nobene odgovornosti v zvezi z informacijami in podatki, vsebovanimi ali navedenimi v tem dokumentu. Pravila glede avtorskih pravic spletnih strani EU so navedena v pravnem obvestilu.
Komisija glede na prihajajoči izstop Združenega kraljestva iz Evropske unije posodablja nekatere vsebine na tem spletišču. Če spletna stran vključuje vsebino, ki še ne odraža izstopa Združenega kraljestva, je nenamerna in jo bomo ustrezno odpravili.