Materijali za izobrazbu

Europski portal e-pravosuđa jedan je od alata kojima se pridonosi razvoju europske pravosudne izobrazbe. Omogućivanjem pristupa informacijama i ostalim materijalima za izobrazbu značajno se povećava broj ljudi koji mogu učiti sami za sebe i/ili ugraditi europsko zakonodavstvo u svoje tečajeve izobrazbe.

U skladu sUNESCO-ovom Pariškom deklaracijom iz 2012. (Otvoreni obrazovnih sadržaji), Europska komisija želi što više raditi na promicanju otvorenih obrazovnih sadržaja i otvorenih materijala za tečajeve za pravosudne djelatnike.

Postoje mnoga referentna web-mjesta s korisnim resursima za europsku pravosudnu izobrazbu na lokalnoj, regionalnoj ili nacionalnoj razini. Komisija je također pripremila materijale za izobrazbu u različitim područjima europskog zakonodavstva zbog posebnih potreba koje proizlaze iz stupnja stručnosti ili zbog velikog broja pravnih stručnjaka koji se njima bave.

Ovi savjeti za pružatelje usluga osposobljavanja PDF (2257 Kb) en sadržavaju niz praktičnih savjeta s primjerima te svim pružateljima usluga osposobljavanja mogu olakšati osmišljavanje i organiziranje njihovih aktivnosti osposobljavanja.

Dostupni su materijali za izobrazbu o sljedećim temama i pravosudni djelatnici i/ili pružatelji izobrazbe mogu ih upotrijebiti:

Općenito o pravu EU-a

Građansko pravo

Kazneno pravo

Zakonodavstvo za borbu protiv organiziranoga kriminala

Ljudska prava

Prava djeteta

Nediskriminacija

Ravnopravnost spolova

Upravno pravo

Zakonodavstvo o zaštiti okoliša

Intelektualno vlasništvo

Metodologija izobrazbe

Posljednji put ažurirano: 02/12/2015

Stranicu održava Europska komisija. Informacije na ovoj stranici ne odražavaju nužno službeno stajalište Europske komisije. Europska komisija ne preuzima nikakvu odgovornost za informacije ili podatke sadržane ili navedene u ovom dokumentu. Pogledajte pravnu obavijest koja se odnosi na propise za autorska prava za europske stranice.
S obzirom na povlačenje Ujedinjene Kraljevine iz Europske unije, Komisija ažurira dio sadržaja na ovim stranicama. Ako još uvijek ima sadržaja koji ne odražava povlačenje Ujedinjene Kraljevine, to je nenamjerno te će biti izmijenjeno.