Oktatóanyagok

Az európai e-igazságügyi portál az európai igazságügyi képzés fejlesztéséhez hozzájáruló eszközök egyike. A portál – azáltal, hogy hozzáférést biztosít az információhoz és egyéb oktatási anyagokhoz – jelentősen növeli azok számát, akik saját magukat tudják képezni és/vagy képzéseikbe bele tudják építeni az európai jogszabályokat.

Az UNESCO nyílt oktatási segédanyagokkal kapcsolatos 2012. évi párizsi nyilatkozatával összhangban az Európai Bizottság a lehető legnagyobb mértékben elő szeretné mozdítani a nyílt oktatási segédanyagok és oktatóprogramok használatát a gyakorló jogászok számára.

Sok olyan referenciaoldal található, amely hasznos forrást nyújt az európai igazságügyi képzésre vonatkozóan helyi, regionális vagy nemzeti szinten. Emellett a szakmaiság szintjéből, illetve a jogszabályokkal foglalkozó jogi szakemberek magas számából adódó konkrét igényekre válaszul a Bizottság is készített képzési anyagokat az európai jogszabályok számos területén.

Ez a példákat is magában foglaló, képzésszolgáltatóknak szóló tanácsadás PDF (2257 Kb) en gyakorlati tippek olyan gyűjteménye, amely valamennyi képzésszolgáltató számára hasznos lehet képzési tevékenységei összeállítása és megszervezése során.

A gyakorló jogászok és/vagy képzésszolgáltatók számára az alábbi témákra vonatkozó képzési anyagok állnak rendelkezésére és használhatók fel:

Általános tudnivalók az uniós jogról

Polgári jog

Büntetőjog

Jogszabályok a szervezett bűnözés elleni küzdelem területén

Emberi jogok

A gyermekek jogai

A megkülönböztetés tilalma

Nemek közötti egyenlőség

Közigazgatási jog

Környezetvédelmi jog

Szellemi tulajdon

Képzési módszertan

Utolsó frissítés: 02/12/2015

A honlapot az Európai Bizottság tartja fenn. Az ezen az oldalon található információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság hivatalos álláspontját. A Bizottság semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal az e dokumentumban foglalt vagy említett információk és adatok tekintetében. Kérjük, az európai oldalak szerzői jogi szabályai vonatkozásában vegye figyelembe a jogi nyilatkozatot.
A Bizottság megkezdte a portál tartalmának frissítését, amire az Egyesült Királyság EU-ból való kilépése miatt van szükség. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.