Material didactic

Portalul european e-justiție reprezintă unul dintre instrumentele care contribuie la dezvoltarea formării judiciare europene. Prin oferirea de acces la informații și la alte materiale educaționale, acesta sporește într-un mod semnificativ numărul persoanelor care se pot autoforma și/sau care pot să integreze legislația europeană în sesiunile lor de formare.

În conformitate cu Declarația de la Paris din 2012 a UNESCO privind resursele educaționale deschise (RED), Comisia Europeană dorește să depună toate eforturile posibile pentru a promova resursele educaționale deschise și cursurile deschise pentru practicienii din domeniul juridic.

Există numeroase site-uri de referință cu resurse utile pentru formarea judiciară europeană la nivel local, regional sau național. De asemenea, Comisia a elaborat materiale de formare în diverse domenii ale legislației europene ca răspuns la nevoile specifice care decurg din gradul de tehnicitate al subiectelor sau din numărul mare de profesioniști din domeniul juridic care abordează respectivele subiecte.

Această culegere de sfaturi pentru furnizorii de cursuri de formare PDF (2257 Kb) en conține sugestii practice, cu exemple care le pot fi de folos tuturor furnizorilor de cursuri de formare la conceperea și organizarea activităților lor din acest domeniu.

Sunt disponibile materiale de formare gata de utilizare de către practicienii din domeniul juridic și/sau de către furnizorii de cursuri de formare juridică pentru următoarele subiecte:

Dreptul UE în general

Drept civil

Drept penal

Legislația în domeniul combaterii criminalității organizate

Drepturile omului

Drepturile copilului

Nediscriminare

Egalitatea de șanse între femei și bărbați

Drept administrativ

Legislația de mediu

Proprietate intelectuală

Metodologii de formare

Ultima actualizare: 02/12/2015

Această pagină este administrată de Comisia Europeană. Informațiile de pe această pagină nu reflectă în mod necesar poziția oficială a Comisiei Europene. Comisia nu își asumă nici o răspundere în legătură cu oricare din informațiile sau datele conținute în prezentul document sau la care acesta face referire. Vă rugăm să consultați avizul juridic în legătură cu normele privind drepturile de autor în cazul paginilor de internet ale Comunității Europene.
Comisia actualizează conținutul acestui site, pentru a reflecta retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană. Eventualele fragmente care nu reflectă încă retragerea Regatului Unit nu apar intenționat pe site și vor fi modificate în curând.