Gradivo za izobraževanje

Evropski portal e-pravosodje je eno od orodij, ki prispeva k razvoju evropskega izobraževanja v pravosodju. Z zagotavljanjem dostopa do informacij in drugih učnih gradiv znatno povečuje število ljudi, ki se lahko izobražujejo sami in/ali vključujejo evropsko zakonodajo v njihova izobraževanja.

V skladu z izjavo Unesca o prosto dostopnih učnih virih (Pariz, 2012) želi Evropska komisija storiti kar največ za spodbujanje prosto dostopnih učnih virov in odprte programske opreme za izobraževanje delavcev v pravni stroki.

Na voljo je več referenčnih strani z uporabnimi viri za evropsko izobraževanje v pravosodju na lokalni, regionalni ali nacionalni ravni. Poleg tega je Komisija pripravila gradivo za izobraževanje na različnih področjih evropske zakonodaje, in sicer kot odziv na posebne potrebe zaradi njihove stopnje tehnične zahtevnosti ali velikega števila delavcev v pravni stroki, ki se z njimi ukvarjajo.

Zbirka nasvetov za ponudnike izobraževanj PDF (2257 Kb) en, v kateri so zbrani praktični nasveti in primeri za vse ponudnike izobraževanj, je tem lahko v pomoč pri snovanju in organizaciji izobraževalnih dejavnosti.

Učno gradivo o naslednjih temah je na voljo in pripravljeno za uporabo s strani delavcev v pravni stroki in/ali ponudnikov izobraževanj:

Splošno o pravu EU

Civilno pravo

Kazensko pravo

Preprečevanje organiziranega kriminala

Človekove pravice

Pravice otrok

Prepoved diskriminacije

Enakost spolov

Upravno pravo

Pravo okolja

Intelektualna lastnina

Metode izobraževanja

Zadnja posodobitev: 02/12/2015

Stran vzdržuje Evropska komisija. Informacije na teh straneh ne izražajo nujno uradnega stališča Evropske komisije. Komisija ne sprejema nobene odgovornosti v zvezi z informacijami in podatki, vsebovanimi ali navedenimi v tem dokumentu. Pravila glede avtorskih pravic spletnih strani EU so navedena v pravnem obvestilu.
Komisija glede na prihajajoči izstop Združenega kraljestva iz Evropske unije posodablja nekatere vsebine na tem spletišču. Če spletna stran vključuje vsebino, ki še ne odraža izstopa Združenega kraljestva, je nenamerna in jo bomo ustrezno odpravili.