Figyelem: az oldal eredeti nyelvű változata angol nemrég módosult. Az Ön által kiválasztott nyelvi változatot most készítik fordítóink.
Swipe to change

Horvátország – Polgári ügyekben folytatott együttműködés

Horvátország július 1-jei európai uniós csatlakozása újabb mérföldkő az Európai Unió kiépítésének folyamatában.

A polgári ügyekben folytatott igazságügyi együttműködés terén született uniós szabályozással kapcsolatban Horvátország által – horvát és angol nyelven – szolgáltatott információk:

Az információk a következő területeket fedik le:

  • polgári és kereskedelmi ügyekben hozott határozatok
  • házassággal és szülői felelősséggel kapcsolatos ügyek
  • tartási kötelezettségek
  • bírósági és bíróságon kívüli iratok kézbesítése
  • bizonyításfelvétel
  • európai eljárások (európai fizetési meghagyásos eljárás, kis értékű követelések európai eljárása, nem vitatott követelésekre vonatkozó európai végrehajtható okirat)

Felhívjuk továbbá a figyelmet arra, hogy a 2013. május 13-i 517/2013/EU tanácsi rendelet számos rendeletet módosított a polgári jogi jogérvényesülés területén Horvátország csatlakozására tekintettel.

Utolsó frissítés: 02/12/2013

A honlapot az Európai Bizottság tartja fenn. Az ezen az oldalon található információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság hivatalos álláspontját. A Bizottság semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal az e dokumentumban foglalt vagy említett információk és adatok tekintetében. Kérjük, az európai oldalak szerzői jogi szabályai vonatkozásában vegye figyelembe a jogi nyilatkozatot.
A Bizottság megkezdte a portál tartalmának frissítését, amire az Egyesült Királyság EU-ból való kilépése miatt van szükség. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.