Izvirna jezikovna različica te strani angleščina je bila pred kratkim spremenjena. To jezikovno različico trenutno prevajajo naši prevajalci.
Swipe to change

Hrvaška – sodelovanje v civilnih zadevah

Pristop Hrvaške k Evropski uniji 1. julija pomeni nov mejnik na poti dograjevanja Evropske unije.

V nadaljevanju so informacije v angleškem in hrvaškem jeziku, ki jih je Hrvaška zagotovila glede zakonodaje EU na področju pravosodnega sodelovanja v civilnih zadevah:

Zajeta so naslednja področja:

  • sodne odločbe v civilnih in gospodarskih zadevah,
  • zakonski spori in spori v zvezi s starševsko odgovornostjo,
  • preživninske obveznosti,
  • vročanje sodnih in izvensodnih pisanj,
  • pridobivanje dokazov,
  • evropski postopki (postopek za evropski plačilni nalog, evropski postopek v sporih majhne vrednosti, evropski nalog za izvršbo nespornih zahtevkov).

Želeli bi vas tudi obvestiti, da so bili nekateri pravni akti na področju civilnega pravosodja spremenjeni z Uredbo Sveta (EU) št. 517/2013 z dne 13. maja 2013 zaradi pristopa Hrvaške.

Zadnja posodobitev: 29/11/2013

Stran vzdržuje Evropska komisija. Informacije na teh straneh ne izražajo nujno uradnega stališča Evropske komisije. Komisija ne sprejema nobene odgovornosti v zvezi z informacijami in podatki, vsebovanimi ali navedenimi v tem dokumentu. Pravila glede avtorskih pravic spletnih strani EU so navedena v pravnem obvestilu.
Komisija glede na prihajajoči izstop Združenega kraljestva iz Evropske unije posodablja nekatere vsebine na tem spletišču. Če spletna stran vključuje vsebino, ki še ne odraža izstopa Združenega kraljestva, je nenamerna in jo bomo ustrezno odpravili.