Eljárási határidők

Ha Ön polgári jogvitában érintett és perindítást fontolgat, ügyelnie kell bizonyos határidőkre.

Valamennyi modern jogrendszer – így a 28 tagállam jogrendszere is – rendelkezik a polgári jogi igények elévüléséről. Az elévülési időkre vonatkozó jogszabályok között jelentősek az eltérések az elévülési idők hossza és kezdő időpontja, valamint az elévülés nyugvását vagy megszakadását kiváltó cselekmények, illetve események tekintetében. A követelésre alkalmazandó jogszabály a követelés elévülési idejére is irányadó.

A tagállamokban előírt eljárási határidőkre vonatkozó részletes tájékoztatásért kattintson a jobb oldalon található zászlók valamelyikére.

Utolsó frissítés: 27/04/2016

A honlapot az Európai Bizottság tartja fenn. Az ezen az oldalon található információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság hivatalos álláspontját. A Bizottság semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal az e dokumentumban foglalt vagy említett információk és adatok tekintetében. Kérjük, az európai oldalak szerzői jogi szabályai vonatkozásában vegye figyelembe a jogi nyilatkozatot.
A Bizottság megkezdte a portál tartalmának frissítését, amire az Egyesült Királyság EU-ból való kilépése miatt van szükség. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.