Condiții legale pentru deplasarea copiilor în străinătate

Experiența arată că, în numeroase cazuri, deplasarea nejustificată sau nereturnarea (reținerea) unui copil se datorează lipsei de cunoștințe din partea așa-numitului părinte răpitor. De obicei, părinții nu cunosc condițiile în care se pot deplasa dincolo de granițe cu copiii lor sau etapele pe care trebuie să le parcurgă atunci când călătoresc în străinătate cu copilul lor în mod legal.

Pentru a obține informații detaliate, specifice fiecărei țări, destinate să-i ajute pe părinți să știe cum să se deplaseze liber cu copii lor în mod legal, vă rugăm să selectați unul dintre steagurile afișate în partea dreaptă.

Ultima actualizare: 27/04/2016

Această pagină este administrată de Comisia Europeană. Informațiile de pe această pagină nu reflectă în mod necesar poziția oficială a Comisiei Europene. Comisia nu își asumă nici o răspundere în legătură cu oricare din informațiile sau datele conținute în prezentul document sau la care acesta face referire. Vă rugăm să consultați avizul juridic în legătură cu normele privind drepturile de autor în cazul paginilor de internet ale Comunității Europene.
Comisia actualizează conținutul acestui site, pentru a reflecta retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană. Eventualele fragmente care nu reflectă încă retragerea Regatului Unit nu apar intenționat pe site și vor fi modificate în curând.