Zakonita selitev otroka

Izkušnje kažejo, da je neupravičena premestitev otroka ali nevrnitev (zadržanje) otroka pogosto posledica neosveščenosti starša, ki je otroka ugrabil. Običajno so starši seznanjeni s pogoji, pod katerimi lahko prečkajo državno mejo s svojimi otroki, oziroma postopki, ki jih morajo upoštevati, ko zakonito potujejo v tujino s svojim otrokom.

Za podrobne informacije za posamično državo, namenjene staršem kot pomoč pri tem, kako se zakonito prosto gibati z otroki, izberite eno od zastavic na desni strani.

Zadnja posodobitev: 27/04/2016

Stran vzdržuje Evropska komisija. Informacije na teh straneh ne izražajo nujno uradnega stališča Evropske komisije. Komisija ne sprejema nobene odgovornosti v zvezi z informacijami in podatki, vsebovanimi ali navedenimi v tem dokumentu. Pravila glede avtorskih pravic spletnih strani EU so navedena v pravnem obvestilu.
Komisija glede na prihajajoči izstop Združenega kraljestva iz Evropske unije posodablja nekatere vsebine na tem spletišču. Če spletna stran vključuje vsebino, ki še ne odraža izstopa Združenega kraljestva, je nenamerna in jo bomo ustrezno odpravili.