Iratkézbesítés

Bírósági eljárás résztvevőjeként Önnek különböző iratokat kell megküldenie a jogvitában részt vevő másik félnek, és a másik fél is küld iratokat Önnek.

Ehhez a bírósági iratoknak – úgymint az eljárás megindulásáról szóló idézésnek, fellebbezéseknek, ellenkérelmeknek, ideiglenes intézkedéseknek vagy bíróságon kívüli iratoknak (közjegyző által hitelesített iratok) – az Ön lakóhelyétől eltérő tagállamba irányuló kézbesítésére lehet szükség.

Részletes információkért kérjük, kattintson a jobb oldalon található zászlók egyikére.

Utolsó frissítés: 28/09/2015

A honlapot az Európai Bizottság tartja fenn. Az ezen az oldalon található információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság hivatalos álláspontját. A Bizottság semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal az e dokumentumban foglalt vagy említett információk és adatok tekintetében. Kérjük, az európai oldalak szerzői jogi szabályai vonatkozásában vegye figyelembe a jogi nyilatkozatot.
A Bizottság megkezdte a portál tartalmának frissítését, amire az Egyesült Királyság EU-ból való kilépése miatt van szükség. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.