Iratkézbesítés: jogi dokumentumok hivatalos továbbítása

A jogi és bíróságon kívüli iratok küldésére és/vagy fogadására vonatkozó nemzeti információk, amennyiben Ön peres eljárásban részes fél.

A tagállamokban a polgári és kereskedelmi ügyekben a bírósági és bíróságon kívüli iratok kézbesítéséről szóló, 2007. november 13-i 1393/2007/EK európai parlamenti és tanácsi rendelet a bírósági és bíróságon kívüli iratok európai uniós tagállamok közötti kézbesítését szabályozza. A rendelet a dokumentumoknak kijelölt „áttevő intézmények” és „átvevő intézmények” révén történő kézbesítésére irányuló eljárást határoz meg az uniós országok – Dániát is ideértve – között.

A rendelet például olyan bírósági dokumentumokra – például első tárgyalásra idézés, fellebbezés, ellenkérelem, ideiglenes intézkedés iránti kérelem – és olyan bíróságon kívüli iratokra – például a közjegyzői okiratok – vonatkozik, amelyeket az Ön lakóhelye szerinti tagállamtól eltérő uniós országba kell kézbesíteni.

Kérjük, válassza ki a vonatkozó ország zászlaját a részletes nemzeti információk megjelenítéséhez.

Utolsó frissítés: 13/05/2019

A honlapot az Európai Bizottság tartja fenn. Az ezen az oldalon található információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság hivatalos álláspontját. A Bizottság semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal az e dokumentumban foglalt vagy említett információk és adatok tekintetében. Kérjük, az európai oldalak szerzői jogi szabályai vonatkozásában vegye figyelembe a jogi nyilatkozatot.