Novčana potraživanja

Pravo EU-a o građanskim i trgovačkim sporovima može se koristiti u predmetima koji sadržavaju prekogranični element u novčanim potraživanjima.

U ovom su odjeljku opisani:

  • europski platni nalog – pojednostavnjeni postupak za prekogranična novčana potraživanja koja tuženik ne osporava
  • europski postupak za sporove male vrijednosti – pojednostavnjeni postupak kojim se ubrzava rješavanje prekograničnih potraživanja koja ne premašuju 2 000 EUR
  • insolventnost – oblici zaštite na nacionalnoj razini i razini Zajednice u slučaju kad poduzeću prema kojem imate potraživanje prijeti bankrot
Posljednji put ažurirano: 06/06/2016

Stranicu održava Europska komisija. Informacije na ovoj stranici ne odražavaju nužno službeno stajalište Europske komisije. Europska komisija ne preuzima nikakvu odgovornost za informacije ili podatke sadržane ili navedene u ovom dokumentu. Pogledajte pravnu obavijest koja se odnosi na propise za autorska prava za europske stranice.
S obzirom na povlačenje Ujedinjene Kraljevine iz Europske unije, Komisija ažurira dio sadržaja na ovim stranicama. Ako još uvijek ima sadržaja koji ne odražava povlačenje Ujedinjene Kraljevine, to je nenamjerno te će biti izmijenjeno.