Sisteme de formare a avocaților

Barourile, cabinetele private sau firmele de avocatură, furnizorii de servicii de formare și universitățile sunt principalii organizatori de stagii de pregătire profesională pentru avocați în statele membre ale UE. În unele state membre, această sarcină este îndeplinită de curțile de apel și de Ministerul Justiției. Supervizarea formării continue, în cazul în care se face, este asigurată de barouri.

Fișele informative de mai jos descriu sistemele de formare a avocaților din statele membre ale UE. Acestea pot fi utile pentru barourile naționale și pentru a compara formarea profesională a avocaților care doresc să își exercite libertatea de stabilire în alt stat membru.

Fișele informative au fost realizate de Consiliul Barourilor Europene (CCBE) și de Centrul European pentru Judecători și Avocați al EIPA în cadrul proiectului-pilot privind formarea judiciară europeană. Faceți clic aici pentru mai multe informații.

Ultima actualizare: 01/02/2020

Această pagină este administrată de Comisia Europeană. Informațiile de pe această pagină nu reflectă în mod necesar poziția oficială a Comisiei Europene. Comisia nu își asumă nici o răspundere în legătură cu oricare din informațiile sau datele conținute în prezentul document sau la care acesta face referire. Vă rugăm să consultați avizul juridic în legătură cu normele privind drepturile de autor în cazul paginilor de internet ale Comunității Europene.