Sistemi za izobraževanje odvetnikov v državah članicah

Odvetniške zbornice, zasebne odvetniške pisarne ali družbe, ponudniki izobraževanja in univerze so glavni organizatorji pripravniškega obdobja za odvetnike v državah članicah EU. V nekaterih državah članicah to nalogo opravljajo prizivna sodišča in ministrstvo za pravosodje. Nadzor stalnega izobraževanja, kjer obstaja, zagotavlja odvetniška zbornica.

Sistemi za izobraževanje odvetnikov v državah članicah

Tukaj so na voljo informativni dokumenti, ki opisujejo sisteme za izobraževanje odvetnikov v državah članicah EU. Uporabni so lahko za nacionalne odvetniške zbornice kot pomoč pri primerjanju opravljenega izobraževanja s strani odvetnikov, ki želijo uveljavljati svojo pravico do svobode ustanavljanja v drugi državi članici.

Informativne dokumente sta pripravila Svet odvetniških združenj Evrope (CCBE) in Evropski center za sodnike in pravnike Inštituta EIPA v okviru pilotnega projekta o evropskem izobraževanju v pravosodju. Več informacij je na voljo tukaj.

Zadnja posodobitev: 26/01/2016

Stran vzdržuje Evropska komisija. Informacije na teh straneh ne izražajo nujno uradnega stališča Evropske komisije. Komisija ne sprejema nobene odgovornosti v zvezi z informacijami in podatki, vsebovanimi ali navedenimi v tem dokumentu. Pravila glede avtorskih pravic spletnih strani EU so navedena v pravnem obvestilu.
Komisija glede na prihajajoči izstop Združenega kraljestva iz Evropske unije posodablja nekatere vsebine na tem spletišču. Če spletna stran vključuje vsebino, ki še ne odraža izstopa Združenega kraljestva, je nenamerna in jo bomo ustrezno odpravili.