Cetățeni

Cum poate veni RJE în materie civilă în sprijinul cetățenilor?

RJE în materie civilă facilitează relațiile dintre autoritățile judiciare naționale care, la rândul lor, oferă sprijin persoanelor implicate în cazuri transfrontaliere în materie civilă și comercială. RJE în materie civilă contribuie la îmbunătățirea accesului efectiv la justiție în următoarele moduri:

- oferă în mod direct cetățenilor o gamă largă de informații privind normele în materie civilă și comercială în vigoare la nivel european, național și internațional, prin intermediul unor pagini pe teme specifice, care sunt disponibile aici.

- de asemenea, rețeaua a publicat o serie de materiale de informare, destinate în special cetățenilor, privind instrumente legislative specifice ale Uniunii.

Ultima actualizare: 16/03/2016

Această pagină este administrată de Comisia Europeană. Informațiile de pe această pagină nu reflectă în mod necesar poziția oficială a Comisiei Europene. Comisia nu își asumă nici o răspundere în legătură cu oricare din informațiile sau datele conținute în prezentul document sau la care acesta face referire. Vă rugăm să consultați avizul juridic în legătură cu normele privind drepturile de autor în cazul paginilor de internet ale Comunității Europene.
Comisia actualizează conținutul acestui site, pentru a reflecta retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană. Eventualele fragmente care nu reflectă încă retragerea Regatului Unit nu apar intenționat pe site și vor fi modificate în curând.