Executarea hotărârilor

Dacă o instanță a hotărât că o anumită persoană trebuie să vă plătească o anumită sumă de bani sau să îndeplinească o anumită acțiune (hotărâre judecătorească), iar acțiunea nu a fost îndeplinită sau nu ați primit suma respectivă, puteți solicita instanței executarea hotărârii.

În funcție de normele naționale, există diferite mijloace cu ajutorul cărora puteți pune în executare o hotărâre judecătorească. Pentru aceasta, puteți solicita instanței, de exemplu, să elibereze un ordin de executare, un ordin de poprire a câștigurilor sau un ordin privind datoriile terților.

Consultați paginile corespunzătoare pentru a afla mai multe informații cu privire la:

Ultima actualizare: 27/04/2016

Această pagină este administrată de Comisia Europeană. Informațiile de pe această pagină nu reflectă în mod necesar poziția oficială a Comisiei Europene. Comisia nu își asumă nici o răspundere în legătură cu oricare din informațiile sau datele conținute în prezentul document sau la care acesta face referire. Vă rugăm să consultați avizul juridic în legătură cu normele privind drepturile de autor în cazul paginilor de internet ale Comunității Europene.
Comisia actualizează conținutul acestui site, pentru a reflecta retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană. Eventualele fragmente care nu reflectă încă retragerea Regatului Unit nu apar intenționat pe site și vor fi modificate în curând.