Az Európai Igazságügyi Hálózat

Az EIH (büntetőügyek) az uniós tagállamokban a központi hatóságok és más illetékes hatóságok közül kijelölt nemzeti kapcsolattartó pontok hálózata, amely a büntetőügyekben folytatott igazságügyi együttműködés terén rendelkezik konkrét feladatokkal.

Az EIH (büntetőügyek) a büntetőügyekben folytatott igazságügyi együttműködést megkönnyítő szerepkörében eljárva jogi és gyakorlati tanácsokat nyújt, valamint elősegíti az illetékes nemzeti hatóságok közötti közvetlen kapcsolatok létesítését. Az EIH (büntetőügyek) kapcsolattartó pontok a büntetőügyekben folytatott igazságügyi együttműködési képzések megszervezésében és népszerűsítésében is részt vesznek.

Az EIH (büntetőügyek) honlapja e-eszközöket biztosít az együttműködés megkönnyítésére, továbbá gyakorlati tájékoztatást nyújt, egyebek mellett az EU-n kívüli országokkal és igazságügyi hálózatokkal folytatott együttműködésre vonatkozóan.

Az EIH (büntetőügyek)-t a Hágában, az Eurojustnál működő titkársága vezeti. Az EIH titkárságának jelenlegi vezetője Ola Löfgren.

Utolsó frissítés: 17/11/2021

A honlapot az Európai Bizottság tartja fenn. Az ezen az oldalon található információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság hivatalos álláspontját. A Bizottság semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal az e dokumentumban foglalt vagy említett információk és adatok tekintetében. Kérjük, az európai oldalak szerzői jogi szabályai vonatkozásában vegye figyelembe a jogi nyilatkozatot.