Alati za sudove i pravosudno osoblje

Djelovanjem Europske unije (EU) pokušava se olakšati prekogranična suradnja među sudovima i među pravosudnim osobljem. Uvedeni su zakonodavni instrumenti kako bi se ubrzali prekogranični postupci, uzele u obzir kaznene presude u drugim državama članicama i upotrijebile informacijske tehnologije da bi se javnosti i pravosudnom osoblju olakšao pristup pravnim sustavima država članica.

U ovom dijelu Portala pravosudno osoblje upućuje se na raspoložive zakonodavne instrumente kojima se olakšavaju prekogranični postupci u građanskim i trgovačkim stvarima te u kaznenim stvarima. Ovdje možete pronaći objašnjenja:

Posljednji put ažurirano: 27/04/2016

Stranicu održava Europska komisija. Informacije na ovoj stranici ne odražavaju nužno službeno stajalište Europske komisije. Europska komisija ne preuzima nikakvu odgovornost za informacije ili podatke sadržane ili navedene u ovom dokumentu. Pogledajte pravnu obavijest koja se odnosi na propise za autorska prava za europske stranice.
S obzirom na povlačenje Ujedinjene Kraljevine iz Europske unije, Komisija ažurira dio sadržaja na ovim stranicama. Ako još uvijek ima sadržaja koji ne odražava povlačenje Ujedinjene Kraljevine, to je nenamjerno te će biti izmijenjeno.