Eszközök a bíróságok és igazságszolgáltatási szakemberek számára

Az Európai Unió (EU) a bíróságok és a jogi szakemberek közötti határokon átnyúló információcsere megkönnyítésén dolgozik. Jogi aktusokat hoztak létre annak érdekében, hogy felgyorsíthassák a határokon átnyúló eljárásokat, figyelembe vehessék a más tagállamban hozott büntető ítéleteket, illetve hogy az információs technológiák alkalmazása segítségével közelíthessék a polgárokhoz és a jogi szakemberekhez a tagállamok igazságszolgáltatási rendszereit.

A portálnak ez a része a jogi szakemberek rendelkezésére bocsátja azokat a jogi aktusokat, amelyek elősegítik a határokon átnyúló eljárásokat polgári és büntetőügyekben. Tehát Ön az alábbi linkeken magyarázatokat talál a következő tárgykörökhöz:

Utolsó frissítés: 27/04/2016

A honlapot az Európai Bizottság tartja fenn. Az ezen az oldalon található információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság hivatalos álláspontját. A Bizottság semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal az e dokumentumban foglalt vagy említett információk és adatok tekintetében. Kérjük, az európai oldalak szerzői jogi szabályai vonatkozásában vegye figyelembe a jogi nyilatkozatot.
A Bizottság megkezdte a portál tartalmának frissítését, amire az Egyesült Királyság EU-ból való kilépése miatt van szükség. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.