Instrumente aflate la dispoziţia instanţelor şi practicienilor

Uniunea Europeană (UE) lucrează la facilitarea schimburilor transfrontaliere între instanțe și între practicienii în domeniul juridic. S-au instituit instrumente legislative pentru a permite accelerarea procedurilor transfrontaliere, recunoașterea hotărârilor în materie penală dintr-un alt stat membru sau utilizarea tehnologiilor informaționale pentru a face sistemele judiciare din statele membre mai accesibile cetățenilor și practicienilor în domeniul juridic.

Prezenta parte a portalului pune la dispoziția practicienilor în domeniul juridic instrumentele legislative care facilitează procedurile transfrontaliere în materie civilă și comercială, precum și în materie penală. Prin urmare, aici veți găsi explicații cu privire la:

Ultima actualizare: 27/04/2016

Această pagină este administrată de Comisia Europeană. Informațiile de pe această pagină nu reflectă în mod necesar poziția oficială a Comisiei Europene. Comisia nu își asumă nici o răspundere în legătură cu oricare din informațiile sau datele conținute în prezentul document sau la care acesta face referire. Vă rugăm să consultați avizul juridic în legătură cu normele privind drepturile de autor în cazul paginilor de internet ale Comunității Europene.
Comisia actualizează conținutul acestui site, pentru a reflecta retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană. Eventualele fragmente care nu reflectă încă retragerea Regatului Unit nu apar intenționat pe site și vor fi modificate în curând.