Orodja za sodišča in pravne strokovnjake

Evropska unija (EU) si prizadeva za olajšanje čezmejnih izmenjav med sodišči in pravosodnimi delavci. Vzpostavljeni so bili pravni instrumenti, da bi se skrajšali čezmejni postopki, se upoštevale odločbe v kazenskih zadevah iz druge države članice ali bi se z informacijskimi tehnologijami državljanom in pravosodnim delavcem približali pravosodni sistemi držav članic.

Na tej strani portala so pravosodnim delavcem na voljo pravni akti za olajšanje čezmejnih postopkov v civilnih, gospodarskih in kazenskih zadevah. Ti pravni akti so obrazloženi na naslednjih straneh:

Zadnja posodobitev: 27/04/2016

Stran vzdržuje Evropska komisija. Informacije na teh straneh ne izražajo nujno uradnega stališča Evropske komisije. Komisija ne sprejema nobene odgovornosti v zvezi z informacijami in podatki, vsebovanimi ali navedenimi v tem dokumentu. Pravila glede avtorskih pravic spletnih strani EU so navedena v pravnem obvestilu.
Komisija glede na prihajajoči izstop Združenega kraljestva iz Evropske unije posodablja nekatere vsebine na tem spletišču. Če spletna stran vključuje vsebino, ki še ne odraža izstopa Združenega kraljestva, je nenamerna in jo bomo ustrezno odpravili.