Izvorna jezična inačica ove stranice engleski nedavno je izmijenjena. Naši prevoditelji trenutačno pripremaju jezičnu inačicu koju vidite.
Swipe to change

Hrvatska – suradnja u građanskim stvarima

Pristupanje Hrvatske Europskoj uniji 1. srpnja uniji važan je korak u dovršavanju izgradnje EU-a.

Dalje u tekstu možete na hrvatskom i engleskom jeziku pronaći informacije o zakonodavstvu EU-a u području pravosudne suradnje u građanskim stvarima koje je Hrvatska dostavila:

Obuhvaćena su sljedeća područja:

  • sudske odluke u građanskim i trgovačkim stvarima
  • bračne stvari i stvari povezane s roditeljskom odgovornošću
  • obveze uzdržavanja
  • dostava sudskih i izvansudskih pismena
  • izvođenje dokaza
  • europski postupci (europski platni nalog, europski postupak za sporove male vrijednosti, europski nalog za izvršenje nesporne tražbine)

Imajte na umu i to da je zbog pristupanja Hrvatske jedan broj uredaba u području građanskog prava izmijenjenUredbom Vijeća (EU) br. 517/2013 od 13. svibnja 2013.

Posljednji put ažurirano: 02/12/2013

Stranicu održava Europska komisija. Informacije na ovoj stranici ne odražavaju nužno službeno stajalište Europske komisije. Europska komisija ne preuzima nikakvu odgovornost za informacije ili podatke sadržane ili navedene u ovom dokumentu. Pogledajte pravnu obavijest koja se odnosi na propise za autorska prava za europske stranice.
S obzirom na povlačenje Ujedinjene Kraljevine iz Europske unije, Komisija ažurira dio sadržaja na ovim stranicama. Ako još uvijek ima sadržaja koji ne odražava povlačenje Ujedinjene Kraljevine, to je nenamjerno te će biti izmijenjeno.