Žrtve kaznivih dejanj

Če postanete žrtev kaznivega dejanja, imate številne pravice, in sicer v postopku proti storilcu (kazenski postopek) ali v zvezi z odškodnino, zaščito in pomočjo. Te pravice se med državami članicami Evropske unije (EU) razlikujejo.

V zadnjih letih je bila položaju žrtev kaznivih dejanj in varstvu njihovih pravic posvečena vse večja pozornost tako na ravni Evropske unije kot tudi na ravni njenih držav članic. Na tej strani portala lahko dobite informacije o pravu EU in držav članic.

Na ustreznih podstraneh je na voljo več informacij o:

Zadnja posodobitev: 19/05/2015

Stran vzdržuje Evropska komisija. Informacije na teh straneh ne izražajo nujno uradnega stališča Evropske komisije. Komisija ne sprejema nobene odgovornosti v zvezi z informacijami in podatki, vsebovanimi ali navedenimi v tem dokumentu. Pravila glede avtorskih pravic spletnih strani EU so navedena v pravnem obvestilu.
Komisija glede na prihajajoči izstop Združenega kraljestva iz Evropske unije posodablja nekatere vsebine na tem spletišču. Če spletna stran vključuje vsebino, ki še ne odraža izstopa Združenega kraljestva, je nenamerna in jo bomo ustrezno odpravili.

Povratne informacije

S spodnjim obrazcem sporočite svoje pripombe in povratne informacije o našem novem spletišču